Dr.C.W.H.van Raaltenpark 3

1506LW Zaandam

Tel: 075-6169873

(Huisartsenpraktijk van Loenen)

Ma - Vrij: 8:00 - 17:00 uur

Dokterandrevanloenen@gmail.com

Sterilisatie van man = Vasectomie

Informatie

U kunt als man bij recht wanneer u een sterilisatie wenst. Dit wordt een vasectomie genoemd.
Een vasectomie geschiedt onder plaatselijke verdoving. De operatie heeft geen enkele invloed op uw potentie of seksuele belevenis. 


De operatie (zie het voorbeeld filmpje)

Aan de voorzijde van de balzak wordt de zaadleider tussen de vingers genomen; dit gebied wordt plaatselijk verdoofd. Hierna wordt een kleine snee gemaakt en wordt de zaadleider opgepakt met een klem. Vervolgens wordt een stukje zaadleider van ongeveer 1-2 cm verwijderd. De uiteinden worden dichtgebrand. De huid wordt gehecht met niet oplosbaar materiaal.
Hetzelfde gebeurt aan de andere kant. De operatie duurt ongeveer 30 minuten.

Na een week komt u bij dokter Andre van Loenen voor controle en verwijdert hij de hechtingen (vaak zijn ze er al zelf uitgevallen). 

Tot ongeveer drie maanden na de ingreep bevatten de zaadleiders nog zaadcellen, die in staat zijn een zwangerschap te veroorzaken. Bij iedere zaadlozing vermindert het aantal zaadcellen.  Zolang in het onderzochte vocht nog zaadcellen aanwezig zijn, bent u nog vruchtbaar en dient u of uw vrouw/partner nog anticonceptiemiddelen te gebruiken. 

Na drie maanden wordt gecontroleerd of er nog zaadcellen aanwezig zijn. U moet dan een sperma-monster inleveren bij het laboratorium in het ziekenhuis. 
De kans dat na sterilisatie toch weer een verbinding tussen de uiteinden van de zaadleiders ontstaat, is zo goed als uitgesloten (1 op de 50000). 


Prijs

Het is mogelijk dat deze ingreep niet vergoed wordt door uw verzekering.
Wij raden u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij hierover. 

De kosten bij ons bedragen €300. U moet dit altijd per pin of contant bij ons betalen. U krijgt dan een factuur die u eventueel bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.
De kosten bij ons zijn exclusief de kosten van de spermacontrole in het ziekenhuislaboratorium, die (afhankelijk van uw eigen risico) al dan niet vergoed worden.


Intake

U kunt via mijn praktijk een afspraak maken voor een intake voor een vasectomie. Daar kunt u nog heel veel vragen stellen die hier nog niet zijn beantwoord.

Video afspelen over Sterilisatie door dokter Andre van Loenen